Köpa matkasse i Thailand
Köpa matkasse i Thailand

Hemma i Sverige är det lätt att sköta kosten och laga mat hemma. Vanligtvis så använder vi oss utav Matkasse från typ Hello fresh eller linas matkasse men här nere i Thailand är det inte lika lätt. Här behöver man ha koll på en hel del nya produkter som man tidigare inte visste fanns. Om du bara visste hur många olika sorters kokos mjölk det finns och det är bara början!

Veckans matplan

Nedan tänker jag lista veckans maträtter som vi tänkt tillaga, dessa maträtter är sådana som vi kan tänka oss äta som inte är för läskiga men ändå påminner om maten som vi brukar laga hemma!

  • Måndag – Pad thai
  • Tisdag – Hed Yang ( Stekt svamp )
  • Onsdag – Nudelsoppa
  • Torsdag – Gaeng Daeng
  • Fredag – Khao Soi

Asiens motsvarighet till ICA – Tops

Det finns en matkedja här som heter Tops som faktiskt är bra, här har vi storhandlat senaste två månaderna utan problem. Man känner sig ganska hemma i Tops butiken nu och det har blivit lätt att hitta sina favorit hörn i butiken. Det är väldigt billigt att bo i Thailand om man handlar på butiker som Tops och gör maten själv osv. Boende är en annan femma, men vi har köpt hus så det är ju en annan historia för oss.